Dette MÅ du få med deg under EUROGYM i Bodø

Dette er høydepunktene

Under EUROGYM 2024 skal hele Bodø fylles med turnglade ungdommer. Det kommer mange lag lag fra hele 20 nasjoner, og alle lagene har forberedt spektakulære show og oppvisninger som de gleder seg til å fremføre. Mange av lagene turner på høyt internasjonalt nivå, og vi håper både barn og voksne vil ta turen for å være publikum. Inngang på alle arrangementene er gratis, og du kan komme og gå som du vil på alle showene.

13
Juli2024
European Gym for Life ChallengeEuropean Gym for Life Challenge er en konkurranse for de beste oppvisningstroppene i Europa. Konkurransen arrangeres dagen før EUROGYM begynner, og her vil du få oppleve svært mye spektakulær turn på høyt nivå. Dette er et av arrangementene du virkelig bør få med deg under EUROGYM-uka. I motsetning til EUROGYM, som er et ungdomsarrangement, er EGFL åpen for alle aldre.
12.00Bodøhallen, Bodø Spektrum
14
Juli2024
ParadeVi åpner EUROGYM-arrangementet med en lang parade som starter på Bankgata kunstgress og går gjennom Hålogalandsgata til Nordlandshallen hvor vi arrangerer en åpningsseremoni for deltakerne. I paraden skal alle lagene fra alle land delta, og det vil være både musikk, turn og masse idrettsglede. Vi håper at Bodøs befolkning og øvrig publikum vil ta turen ut i gatene for å heie frem alle ungdommene som har tatt turen til Bodø og Norge denne uka.
17.00 – 17.30Hålogalandsgata
15 – 17
Juli2024
EUROGYM-show i Stormen KonserthusUnder EUROGYM-showene får du se oppvisninger som alle de deltakende troppene har forberedt i forkant av arrangementet. Det blir stor variasjon i typer show – så forbered deg både på dans, akrobatikk, spektakulære løft og kast, høye svev, spennende kostymer og kunstneriske historiefortellinger. Inngang for publikum er gratis, showene går på formiddagen på alle tre arenaer, og du kan komme og gå som du vil. Vi oppfordrer alle Bodøværinger og tilreisende til å ta turen innom en eller flere av arenaene i løpet av uka.
14.00 – 18.00Stormen Konserthus
15 – 17
Juli2024
EUROGYM-show i Bodøhallen, Bodø SpektrumUnder EUROGYM-showene får du se oppvisninger som alle de deltakende troppene har forberedt i forkant av arrangementet. Det blir stor variasjon i typer show – så forbered deg både på dans, akrobatikk, spektakulære løft og kast, høye svev, spennende kostymer og kunstneriske historiefortellinger. Inngang for publikum er gratis, showene går på formiddagen på alle tre arenaer, og du kan komme og gå som du vil. Vi oppfordrer alle Bodøværinger og tilreisende til å ta turen innom en eller flere av arenaene i løpet av uka.
14.00 – 18.30Bodøhallen, Bodø Spektrum

Hva kan du forvente på EUROGYM-show?

Har du drømt om å være publikum på Cirque de Sollei, Norske Talenter eller lignende? Da bør du virkelig få med deg noen av oppvisningene under våre EUROGYM-show!

Alle tropper fra alle land som deltar på EUROGYM har forberedt spennende oppvisninger med høy underholdningsfaktor som de ser frem til å vise frem under arrangementet. Dette er høydepunktet for deltakerne, og det vil bli mye spennende å se på. Hver tropp skal vise frem sin oppvisning to ganger i løpet av uka, og det vil være forestillinger på tre arenaer i Bodø hver formiddag mandag – onsdag. Scenene finner du i Stormen Konserthus, Bodøhallen og Nordlandshallen, og de skal alle rigges med lyd- og lys for å sette stemningen for publikum. Det er gratis inngang for publikum og åpent for alle.

Mange av troppene som deltar turner på høyt internasjonalt nivå, og vi kan garantere imponerende akrobatikk med løft og kast, høye svev, dans, spennende kostymer og musikk, og artistisk historiefortelling.

Jobb frivillig under EUROGYM

Hva er EUROGYM?

EUROGYM samler unge gymnaster fra ulike europeiske land. Arrangementet blir organisert av European Gymnastics (EG) og holdes hvert annet år. Over 4000 deltakere fra hele 20 nasjoner kommer til Bodø. Du kan forvente å se tropper fra Sverige, Danmark, Finland, Island, Storbritannia, Tyskland, Belgia, Frankrike, Luxemburg, Estland, Portugal, Ungarn, Nederland, Irland, Italia, Aserbajdsjan, Tjekkia, Sveits, Hellas og Norge

EUROGYM er et breddearrangement med fokus på å fremme turnsporten, vennskap og kulturell utveksling mellom unge utøvere fra ulike land. Arrangementet inkluderer gymnastikkoppvisninger, workshops og sosiale arrangementer.